• slidepageslider0.png
  • slidepageslider1.png
  • slidepageslider2.png
  • slidepageslider3.png
  • slidepageslider4.png
  • slidepageslider5.png

 

Historia  Tallbackens stugby & camping grundades 1968 av Veiner & Anne-Marie Sandgren. 

Marken köptes 30/8-1968 av Henry & Gerda Larsson och byggandet påbörjades 1968. Under 70-talet var turismen som störst och vi hade fullbelagt nästan hela säsongen vilket gjorde att vi tvingades skicka en del besökarna till närliggande privatägda stugor. Campingen drev vi i ett antal år parallellt med en BP Mack i Tvärålund. Den byggdes ut 1986 till att även inrymma en ICA-Affär. Vår stugby arrenderades ut fram till 1996 då vi sålde ICA butiken och återgick till att driva campingen helt i egen regi. Därefter har vi gjort en del utbyggnader och renoveringar. Resultatet ser vi själva i en mera trivsam campingplats. Vår uppskattning delar vi med alla våra besökare som följt förändringarna genom åren. 

 

Det som tillkommit sedan 90 talet är bland annat: Minigolfbana, servering, nostalgilanthandel, fordonsmuseum, garagepub, husvagnsplatser, bastu, sjöstugorna, toppstugan, grillstugor, utescen med dansbana, stor dansbana med scen. Det som är restaurerat är: Kiosken, toaletterna, köket och badstranden som gjorts större, vackrare och bättre utrustad. 1998 gav oss fina framgångar då vi blev uppmärksammade i media bl a för vår nystartade nostalgilanthandel. 1999 Köpte vi en vedeldad badtunna som gav uppslag till det rikare utbud av festarrangemang vi nu erbjuder. Snart var våra företagsfester igång. Djungeltelegrafen gav vår nya inriktning god PR utöver den vi själva går ut med via traditionell idningsannonserning. Vi insåg snabbt att den här typen av verksamhet med kompletta paket passade oss så väl som våra gäster utmärkt. Norrskensshoppers, som varje år har en MC-Träff hos oss, var med och byggde den stora utomhusscenen.

 

Ett stort tack ska ni ha allihopa! 2000 Byggdes ett fordonsmuseum. Där du kan beskåda två Harley Davidsson av årsmodell -42 respektive -70. Måste ses! Våren 2002 byggdes så ett festområde med "Garagepub" och en stor utomhusscen, bastubad och grillplats.

 

2006 byggdes altan utanför konferenslokalen, servicebyggnaderna renoverades och nostalgilanthandeln byggdes ut för att kunna ha större utbud. 

 

Hösten 2002 köptes en timmrad friggebod för att användas som uthyrningsstuga. Den fick plats centralt på området. Stora stugan nere vid sjön har tidigare använts som personalstuga. Nu kan den i stället hyras ut.

 

2003 renoverades servicebyggaden. 

 

2004 byggdes en stor dansbana med scen.

 

2005 byggdes fd tvättstuga om till uthyrningsrum 

 

 

2007 byggdes ny bastu med panoramafönster, omklädningsrum och en ny husvagnsuppställning i anslutning till sjön.

 

2009 byggdes campingen ut med ytterligare ett antal sovplatser i våra stugor, ny konferenslokal med panoramafönster, nytt arrangemangskök, 8 nya husvagnsplaster vid sjön, omklädningshytt vid badplatsen, nytt golv i serveringen samt ett partytält till dansbanan. Nytt duschrum för våra campinggäster.

 

2010 byggdes ny WC och disk i anslutning till strandtomterna samt större loppisbod.

 

2011 köptes ny badtunna och vi byggde biljard- och pingisbord.

 

2012 flyttades sjöstugorna för att ge plats åt fler husvagnsplatser nere vid sjön. Ytterligare en servicebyggnad uppfördes nere vid sjön. Oasen vår uteservering, byggdes utanför lanthandeln.

 

2013: Ny servicebyggnad byggdes upp bredvid husvagnsplatserna vid Gräddhyllan, nya husvagnsplatser, utomhusgym och spelhåla med biljardbord,Mega fia & rävspel byggs upp. Vägen upp från sjön asfalterades.

 

2014: Fem nya husvagnsplatser, wifi-anslutning,kortbetalning, nostalgibensinstation byggs, skog avverkas för öppnare ytor. En fd flottarbåt blir M/S Tallbacken med övernattnings möjligheter.

 

2015: Vi har säkrat upp i elskåpet så vi kan ta emot fler gäster. Vi har för miljöns skull bytt ut alla  lampor till mer energisnåla ledbelysning. Utökat med en större yta för husvagn/husbils ekipage.Ny inköpt partytält när det gamla har gjort sitt. Vi har ju även skapat våran nya hemsida för campingen för att göra det lättare för att hålla koll på vad som händer.Vi är mer än någonsin synlig ute på nätet nu när vi ligger ute på två av värdens största sök sajter för boende. Ny scen/altan nere vid sjön.Fler aktiviteter på området skapas för våra gäster. Under våren Designar och målade vi om våra 9 stugor på området. Utmärkelse från Booking.com som Award Winner -2015 . Priset kommer från våra gästers omdöme från deras vistelse hos oss.

 

2016: Blev ett REKORD år av besökare som bodde i våra stugor. Renoverat & målat om i vår stora servicebyggnaden.Vi har även köpt in en stor bastutunna som ska stå vid sjökanten. Vi har nu tre vedeldade bastu anläggningar med panoramavy på anläggningen. Vi utökade vår verksamhet med flera nya aktiviteter här ute på campingen för att kunna ta emot grupper även under vintertid.

 

2017: Ny hemsida för Tallbacken Events . En terass för våra korttids gäster för husbilar är byggt. Platsen är möblerad och ligger otroligt fint vid sjökanten och erbjuder kvällssol inkl egen badbrygga. Utmärkelse för andra gången från Booking.com / Award Winner -2017 efter våra gästers bedömning under deras vistelse hos oss.

 

 

2018: 50 Års Jubileum! Samma familjeföretag sen starten.Troligtvis en av Sveriges äldsta familjecamping. Nu har vi gått ALL-IN i våra stugor med en ytterliga uppfräschning (Se gärna på YOUTUBE) .40-tal träd har fällts mellan stugorna och sjön så att det har blivit mer öppet och ytterligare soltimmar på alla våra stora möblerade altaner. 2018 BLEV ÄVEN ETT NYTT REKORD ÅR AV UTHYRDA CAMPINGPLATSER.

  

 

2019: Alltid något på G i skrivande stund.

 

Sedan starten 1968 har Tallbackens stugby & camping varit i familjens ägo. Den har drivits och kommer förhoppningsvis att drivas i samma anda som Wiener & Anne-Marie Sandgren hade när de lade grunden.

Vi som nu driver Tallbacken heter Urban Sandgren & sambon Carina Edvinsson Tyvärr finns varken Anne-Marie eller Weiner inte längre vid vår sida.